Echtscheidingen

Echtscheidingen

Omdat een scheiding al vervelend genoeg is, zorgt Kanzz er voor dat de financiële kant goed geregeld wordt en duidelijk op papier komt te staan.

image

Geef elkaar een Kanzz

Scheiden is moeilijk. Er moeten door jullie veel belangrijke beslissingen worden genomen dat is vaak zwaar en emotioneel.

Emoties maken het niet eenvoudiger om samen overeenstemming te bereiken over bepaalde zaken. Daarom help ik je om de financiële aspecten van de scheiding in goede banen te leiden Zo krijg je de kans weloverwogen afspraken te maken en voorkom je dat de situatie escaleert.

Ik kan jullie samen hierbij helpen of ik kan een van jullie bijstaan. Als je samen gaat scheiden, maak je afspraken waar je samen achter staat. Daarvoor zijn jullie beiden bereid elkaar een kans te geven. Je wil samen het gesprek aan gaan en concessies te doen, zodat ieder zich weer kan richten op zijn eigen toekomst. We bespreken we de mogelijkheden en wensen en zorgen ervoor dat alles goed op papier komt. Zo kan jij je weer snel op je eigen toekomst gaan richten.

Lees verder
image

Zonder je partner

Helaas is het niet altijd mogelijk om de scheiding samen te regelen. Niet alleen omdat de communicatie stroef verloopt maar ook omdat de belangen te groot zijn of ver uit elkaar liggen. In dat geval kan ik een van beiden bijstaan samen met een advocaat of mediator.

Tenslotte kan het zijn dat je de scheiding door een advocaat of mediator laat regelen en dat de gemaakte afspraken (convenant) moeten worden uitgevoerd.

Een aantal jaren later kunnen er wijzigingen zijn waardoor de eerder gemaakte afspraken niet meer aansluiten. Ook dan kan ik je helpen.

Lees verder

Mijn werkwijze

Kennismaking

Oriënterend gesprek samen met een mediator. Hierin krijg ik inzicht krijg in jullie situatie. Wat kan ik voor jullie betekenen?

Inkomen

Ik breng in beeld wat jullie huidige inkomenssituatie is. Wat zijn de algemene normen en we kijken naar zaken als Kinder- en Partneralimentatie.

Vermogen

In deze fase staan we stil bij de woning en hypotheek, pensioen, en verdeling van bezittingen en schulden.

Afronding

Alles wordt uiteindelijk vastgelegd in het ouderschapsplan en convenant. Ook zaken als verzoekschrift voor rechtbank en inschrijving burgerlijke stand worden voor je geregeld.

Veelgestelde vragen

 • Scheiden & Kinderen

  Ouders willen het beste voor hun kinderen. Onderwerpen die hierbij naar voren komen, zijn onder meer:

  • Wanneer vertellen we het de kinderen?
  • Waar gaan de kinderen wonen?
  • Hoe ziet de omgangsregeling eruit?
  • Is co-ouderschap mogelijk?
  • Op welke wijze worden de kosten van de kinderen verdeeld?
  • Wat zijn de wensen van de kinderen?

  Door samen en met de kinderen (afhankelijk van de leeftijd) in overleg te gaan, kan een goede beslissing met de juiste intentie genomen worden.

  Indien je extra begeleiding wenst voor de kinderen, kan er een afspraak worden gemaakt met een kindercoach.

 • Scheiden & Wonen

  Jullie woning is altijd een belangrijk onderdeel. Afhankelijk van jullie wensen zal ik in kaart brengen wat de opties en mogelijke consequenties zijn. Wil een van jullie in de woning blijven wonen of wordt de woning verkocht?  Ik kan jullie helpen om een goede indicatie van de waarde van de woning  te verkrijgen wat als uitgangspunten kan dienen.

  Bij een eigen woning zal er financieel, fiscaal en ook juridisch veel moeten worden uitgezocht. Ik kijk of jullie wensen financieel haalbaar zijn voor zowel de achterblijvende partner als de vertrekkende partner. De vertrekkende partner moet rekening houden met de eventuele aanschaf van een andere woning en heeft wellicht te maken met (extra) verhuiskosten.

  Als een van jullie beide niet meer thuis woont moeten er afspraken worden gemaakt over de kosten.

   

 • Scheiden & Alimentatie

  Ook al ben je gescheiden, je blijft verplicht om financieel voor elkaar te zorgen. Dat noem je een alimentatieplicht. Als jij niet genoeg inkomsten hebt, dan kan het zo zijn dat jouw ex-partner partneralimentatie aan jou moet betalen. Er is ook een alimentatie voor kinderen: kinderalimentatie.

  De alimentatieplicht geldt zowel voor stellen die getrouwd waren als voor stellen die een geregistreerd partnerschap hadden. Voor samenwoners geldt deze wettelijke verplichting niet, maar kunnen desondanks hierover wel afspraken maken.

  Denk eraan dat partneralimentatie wordt gezien als inkomen. Dit houdt in dat je hier belasting over moet betalen en dat de betalende partij een gedeelte terug kan vragen van de belasting. Kinderalimentatie valt buiten de belasting.

  Alimentatie is een bijdrage in de kosten die jij, of je kind nodig hebt om te kunnen leven. Ik maak berekeningen voor partner- en kinderalimentatie en leg dit duidelijk vast. Daarnaast sta ik stil bij wat er gebeurt mocht je ex-partner voortijdig komen te overlijden.

   

   

   

 • Scheiden & Pensioen

  Pensioen is een lastig en vaak vergeten onderwerp, waar je misschien gedurende een echtscheiding al helemaal niet aan denkt. Toch is het een belangrijk onderdeel. Niet alleen als je straks gestopt bent met werken, maar ook als je ex-partner voortijdig komt te overlijden. Wat gebeurd er dan? Ik leg jullie de mogelijkheden uit.

 • Scheiden & Vermogen

  Jullie spullen (huisraad en auto’s) maar ook spaargeld, beleggingen en andere zaken zullen verdeeld moeten worden.
  Wie neemt wat over en wie moet er nieuwe spullen aanschaffen. Wellicht heeft een van jullie een schenking of erfenis ontvangen. Samen zoeken we deze zaken in detail uit.

   

Heb je een vraag, of wil je graag wat extra informatie?