Financiële planning

Kanzz zorgt ervoor dat het weer helder en overzichtelijk wordt zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen en rustig kunt slapen.

image

Helder en overzichtelijk

Iedereen krijgt gedurende zijn of haar leven – privé of zakelijk - te maken met veranderingen die ook financiële gevolgen hebben. Wensen kunnen veranderen gedurende je leven. Dat is boeiend zolang je er goed op bent voorbereid.

Waar droom jij over voor later? Maar weet je ook hoe je er voor staat als jij of je partner komt te overlijden of langdurig ziek wordt? Een financieel plan brengt duidelijkheid. Hiermee creëer je overzicht over wat je nodig hebt om je wensen en dromen te realiseren. Met Kanzz heb je de mogelijkheid om al die situaties tot in detail samen te bekijken. Zo neem je de juiste maatregelen voor een zorgeloze toekomst.

Als gecertificeerd financieel planner met het FFP-Keurmerk help ik je graag om een goed financieel plan te maken. Zo ben je verzekerd van objectief en deskundig advies.

Bekijk mijn werkwijze

Hoe ga ik te werk?

1. Kennismaking

Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar beter kennen en sta ik stil bij je vragen waarop je misschien al direct een antwoord wilt hebben. Daarnaast geef ik uitleg over mijn werkwijze. De kosten voor het eerste gesprek neem ik voor mijn rekening.

2. Financiële foto

Voor een persoonlijk financieel plan is uiteraard (veel) informatie nodig. Hiervoor hebben we meestal meerdere gesprekken met elkaar. Je kunt vragen verwachten over je inkomenssituatie en vermogensopbouw. Ook komen je uitgaven en risico’s die je wel of juist niet wilt lopen aan de orde. Verder bespreek ik je wensen en ambities voor nu en later.

3. Financieel advies

Al deze informatie verwerk ik tot een persoonlijk financieel plan. Dit beschrijft je huidige en toekomstige financiële situatie. En het maakt duidelijk wat je al goed hebt geregeld en wat je nog moet aanvullen of bijsturen.

4. Invulling advies

Aan de hand van het persoonlijk financieel plan maken we samen keuzes welke concrete oplossingen en producten nodig zijn. Ik zoek hierbij de beste aanbieder.

Regelmatige update

Elk persoonlijk financieel plan is natuurlijk een momentopname. Je leven staat niet stil. Het is daarom verstandig om je persoonlijk financieel plan geregeld samen tegen het licht te houden. Zo kun je tijdig bijsturen als dat nodig is.

Aanvullende informatie

 • Relatie

  Trouwen of gaan samenwonen is één groot feest. Wat heb je geregeld voor de financiële en juridische gevolgen?

  Samenwonen
  Samenwonen doe je vooral omdat je samen verder wil in het leven. Maar het heeft ook gevolgen voor je financiële situatie. Je gaat een huishouden delen en maakt samen kosten. Denk aan de woning, gas water licht en de boodschappen.

  Niets vastleggen = alleenstaand voor de wet
  Als je gaat samenwonen zonder iets vast te leggen, blijf je juridisch gezien alleenstaand. Dit kan verlenende consequenties hebben. Het is daarom verstandig om je relatie officieel vast te leggen.

  Trouwen
  Trouwen is een hoogtepunt in je leven. De dag waarop je dat gaat vieren, moet natuurlijk één groot feest zijn. Maar in de aanloop is het verstandig om ook na te denken over de financiële en juridische gevolgen. Hoe kies ik tussen gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden? Wat is het verschil en waar moet je op letten?  Sinds 1-1-2018 zijn er nieuwe regels omtrent trouwen in Gemeenschap van Goederen. Dit kan grote gevolgen hebben. Ik geef je duidelijke uitleg.

  Kinderen uit eerdere relatie? Scheiden?
  Wat betekent het als jij of je partner al kinderen hebben uit een eerdere relatie? Wat gebeurt er als je toch uit elkaar gaat.  Scheiden is al vervelend genoeg.

  De juiste keuzes
  Er komt financieel en juridisch veel kijken bij trouwen of samenwonen. Ik kijk samen met jullie naar je situatie en help je om de keuzes te maken die bij jouw leven passen. Indien nodig werken we samen met een notaris of advocaat om alles goed op papier te zetten.

 • Kinderen

  Wat zijn de financiële gevolgen van gezinsuitbreiding?
  Gezinsuitbreiding is een gebeurtenis die je leven totaal verandert. Sociaal en emotioneel, maar ook juridisch en financieel. De zorg voor een kind kost nu eenmaal geld. En het kost nog meer als jij of je partner (of allebei) besluit om minder te gaan werken en meer tijd aan jullie kinderen te besteden. Daar staat tegenover dat kinderopvang ook niet gratis is.

  Als kinderen groter worden, gaan andere geldzaken een rol spelen. Je wilt ze een goede start van hun eigen volwassen leven geven. Ben je op tijd begonnen met sparen voor je kind? En wat als ze gaan studeren? 

  Ook als een kind eenmaal volwassen is, wil je ze blijven steunen. Bijvoorbeeld als zij hun eerste huis kopen. Welke mogelijkheden tot schenken of lenen zijn er?

  En nog weer later kan de overdracht van het familievermogen in beeld komen. Hoe regel je dat het beste en zorg je er tegelijkertijd voor dat je niet onnodig veel belasting betaalt?

   

 • Vermogen

  Hoe zet je jouw geld slim opzij voor later?
  Geld opzij zetten voor later kan op vele manieren. Welke mogelijkheden heb je voor jouw vermogensopbouw? Wat is verstandig? En wat doet de fiscus?

  Ik bekijk wat je kunt doen met geld dat je wilt gebruiken voor later. Misschien heb je al vermogen. Het gaat dan juist om een beter rendement te behalen rekening houdend met het risico dat je wel of juist niet wilt lopen. Wil je vermogen gaan opbouwen door maandelijks wat extra te sparen. Dat levert veel extra’s op als je op tijd start met een goede spreiding.

  Beleggen of liever sparen?
  Wat is je doel is met je vermogen? Wanneer denk je het weer nodig te hebben?  En in welke mate ben je bereid risico’s te nemen? Betaal je niet te veel belasting? Veel vragen. Samen maken we een plan hoe we je vermogen het beste kunnen laten renderen.

  Zelf doen of laten doen?
  Een andere afweging die van belang is. Ga je zelf beleggen of heb je liever hulp van specialisten.

  Lenen
  Tot slot kijken we naar het tegenovergestelde van sparen: Lenen. Door goed te kijken naar de verschillende vormen en mogelijkheden kunnen hier vaak grote besparingen worden behaald.

 • Pensioen

  Wat komt er allemaal kijken bij de financiële zorg voor uw oude dag?
  Aan je pensioen denk je niet elke dag – en waarschijnlijk zelfs niet elke maand. Terwijl  je inkomen na je  werkzame leven van heel wat facetten afhangt. Daarom is het verstandig om minstens een paar keer in je leven stil te staan bij later.

  Pensioentekort en pensioenoverdracht
  Veel werknemers hebben een pensioentekort, in een recent onderzoek tot wel 80%! Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Zoals: beperkte regeling vanuit de werkgever, echtscheiding, leeftijdverschil met de partner e.d.

  Pensioen in combinatie met AOW
  De AOW is het ‘basisinkomen’ van vrijwel elke oudere Nederlander én de basis van elk pensioen. Wel stijgt de AOW-leeftijd steeds verder en ontstaat er voor sommigen een AOW-gat.

  Aanvullen met lijfrente of juist vermogen opbouwen?
  Eventuele pensioentekorten kun je aanvullen met een lijfrente. Dit heeft wellicht fiscale voordelen, maar kijk hierbij ook goed naar de consequenties in de verdere toekomst. Dit geld ook als je ervan uitgaat dat je voldoende vrij vermogen hebt. Hoeveel geld heb je nodig op je 65e om levenslang voldoende inkomen te hebben?

  Ondernemers
  Als ondernemer bouw je niet standaard pensioen op. Dat betekent ook dat er wellicht niets geregeld is als je voortijdig komt te overlijden of (langdurig) ziek wordt. Wat betekent dit voor jou, je gezin en je bedrijf?  Deskundig advies inwinnen is voor ondernemers daarom geen overbodige luxe.

 • Overlijden

  Is alles goed geregeld voor je nabestaanden?
  Het is niet iets om elke dag aan te denken: het moment dat we er niet meer zijn. Toch is het belangrijk om er een keer bij stil te staan. Want je nabestaanden willen graag jouw laatste wensen uitvoeren. En jij wilt dat zij in ieder geval zonder financiële zorgen verder kunnen met hun leven.

  Hoe is de inkomenssituatie na overlijden van jou of je partner?
  Omdat het belangrijk is als je weet hoe de inkomenssituatie van jouw gezin zal zijn als jij of je partner mocht komen te overlijden. Is er bijvoorbeeld een nabestaanden pensioen? Kun je in de woning blijven wonen?

  Hoe is de nalatenschap geregeld?
  Heb je een testament gemaakt en wat heb je daarin vastgelegd. Wie gaat er wat van je erven en wat als iemand is hertrouwd.  In een gesprek lopen we al dit soort scenario’s in overzichtelijke en duidelijke tekeningen. Mag een schoonzoon- of dochter ook erven? Daarnaast kijken we goed naar de fiscale consequenties en hoe het zit met erfbelasting.

 • Financiële Planning voor medewerkers

  Bezuinigingen op het gebied van pensioenen, hypotheekrenteaftrek en sociale zekerheid hebben grote invloed op de financiële toekomst van medewerkers. Vaak is er geen overzicht hoe ze er voor staan en wat er wel en niet geregeld is. Meer en meer wordt van hen verwacht om zelf te zorgen voor inkomen na pensioen en bij eventuele calamiteiten zoals overlijden, ziekte of werkloosheid.

  Kanzz geeft medewerkers een overzicht over de financiële situatie Nu, Straks en Later. Op een eenvoudige en overzichtelijke manier leggen we alles uit en bieden we oplossingen.

Heb je een vraag, of wil je graag wat extra informatie?