Hypotheken

Omdat het kopen van een nieuwe woning al spannend genoeg is, zorgt Kanzz ervoor dat de financiële zaken voor je worden geregeld.

image

Goed geregeld

Omdat het kopen van een nieuwe woning al spannend genoeg is, zorgt Kanzz ervoor dat je hypotheek en alle andere financiële zaken voor je worden geregeld.

Samen met jou kijk ik naar je wensen en dromen en maken we samen weloverwogen beslissingen. Wat vind je echt belangrijk? Hoe ziet je situatie er nu uit? Ik maak een plan en zoek daarna naar de beste oplossingen.

Soms veranderd je situatie of heb je andere prioriteiten waardoor aanpassingen nodig zijn. Een verbouwing, hoge woonlasten of je woning energiezuinig maken? Kanzz maakt een plan. Je leeft tenslotte niet alleen voor je hypotheek.

Kanzz Financiële Planning is gevestigd in Helmond (Brandevoort). Je bent van harte welkom op mijn kantoor in Helmond.

Lees verder

Hoe verloopt een hypotheekadvies?

Kennismaking

Een eerste kennismaking zonder kosten. Ik beantwoord je belangrijkste vragen en maak een Kanzz berekening zodat je goed voorbereid op zoek kunt of een bod uit kunt brengen.

Inventarisatie

Voor een goed en persoonlijk advies is veel informatie nodig. Ik vraag door op je wensen en dromen, maar ook welke risico's je wel of niet wilt lopen.

Meer hulp nodig?

Ook voor een aan- of verkoopmakelaar, taxateur, notaris, bouwkundige e.d. kun je bij mij terecht. Ik help je op weg.

Hypotheek Advies

Ik maak een persoonlijk hypotheekadvies waarin ik met name stil sta bij de betaalbaarheid van je woonlasten in verschillende scenario's.

Hypotheek offertes

Als je plan ziet zitten en we alles keuzes hebben gemaakt vraag ik de bijbehorende hypotheekoffertes aan en nemen we die samen door.

Nazorg

Ik zorg er voor dat alles op tijd bij de notaris is zodat je de sleutel in ontvangst kunt nemen. Heb je daarna nog vragen? Laat het me weten.

De hypotheek voor jou

 • Waar sluit je een hypotheek af?

  Bij de bank
  Dit is nog altijd de meest voorkomende plek om een hypotheek af te sluiten. In Nederland zijn ongeveer een 30 (grote) aanbieders. De rentetarieven zijn momenteel erg laag. Uiteraard neem ik deze mogelijkheid mee in de berekeningen om tot een goed vergelijk te kunnen komen tussen de verschillende mogelijkheden.

  In een eigen BV
  Indien je eigen middelen in de BV of Holding hebt en een eigen woning, kan het voordelig zijn om de hypotheek in een BV onder te brengen. De besparingen zijn enorm en de verklaring hiervoor is simpel. De rentemarge gaat immer naar jou, in plaats van naar de bank. De fiscale aftrekmogelijkheid blijft gelijk.

  Familie(bank)hypotheek
  Een familiehypotheek is een lening tussen familieleden. Het meest voorkomend is de hypotheek van ouders aan kinderen. Dit levert een enorme besparing op, doordat de rentemarge niet meer aan de bank, maar aan de familie zelf ten goede komt. Door optimaal gebruik te maken van de belastingschijven en de schenkingsvrijstelling kan dit verder worden geoptimaliseerd. Een combinatie waarbij een deel van de totale hypotheek bij familie en een deel bij de bank wordt ondergebracht kan een goede oplossing bieden.

  De ideale mix
  Vaak is uiteindelijk een combinatie van de bovenstaande mogelijkheden de ideale mix. Genoeg redenen om eens vrijblijvend een afspraak te maken of een offerte op te vragen.

 • Hypotheekvormen

  Je kunt natuurlijk kiezen uit verschillende hypotheekvormen bij een groot aantal aanbieders. Soms kies je voor 1 hypotheekvorm, maar vaak ook een combinatie van hypotheekvormen. De meest voorkomende staan onderstaand kort uitgelegd.

  Annuïteiten hypotheek

  • Vaste bruto maandlasten bestaande uit rente en aflossing
  • De verhouding rente en aflossing wijzigt tijdens de looptijd.
  • Door de aflossing daalt de hypotheekschuld
  • Belastingvoordeel wordt tijdens de looptijd kleiner omdat u minder rente betaalt
  • De hypotheek is afgelost aan het einde van de looptijd

  Lineaire Hypotheek

  • Je betaalt rente en aflossing. Je lost elke maand een vast bedrag af
  • Dalende bruto maandlasten omdat je steeds minder rente betaalt
  • De hypotheek is afgelost aan het einde van de looptijd

  Aflossingsvrije Hypotheek

  • Je betaalt maandelijks alleen hypotheekrente
  • Geen aflossing of vermogensopbouw tijdens de looptijd
  • Aan het einde van de looptijd hypotheekschuld nog volledig af te lossen uit eigen middelen

  Andere vormen zijn: Spaarhypotheek, Bankspaarhypotheek, krediethypotheek, Beleggershypotheek, effectenhypotheek

 • Hypotheek Rente

  Een hypotheek is een lening, je betaalt naast de eventuele aflossing elke maand rente. De rente die je  betaalt, hangt onder andere af van:

  • De hoogte van de hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning
  • De periode waarover je de rente vast zet

  1. Hoogte van de hypotheek t.o.v. de waarde van de woning

  Hoe hoger de hypotheek is ten opzichte van de waarde van de woning hoe hoger het risico is wat de bank loopt. Veel banken kennen daarom kortingen als je een lagere hypotheek hebt.

  2. Rentevastperiode
  De hoogte van de rente bepaalt voor een groot deel jouw maandlasten. Bij het
  afsluiten van een hypotheek kies je u de rentevastperiode. Bij de meeste banken kun je kiezen uit rentevastperiode variërend van 1 tot en met 30 jaar. Of zelfs een variabele rente.
  Hoe langer de rentevastperiode die je kiest hoe meer zekerheid, omdat je precies weet hoeveel rente je gedurende die periode betaalt. Daar staat tegenover dat de rente hoger is en daarmee ook je maandlasten. Een korte goedkope rente brengt meer risico’s met zich mee. Je maandlasten kunnen al op korte termijn veranderen als de rente toch mocht gaan stijgen. Een goede afweging is daarom belangrijk.

 • Startershypotheek of NHG

  Voor starters zijn er een aantal extra mogelijkheden

  Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

  Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geef je de geldverstrekker de zekerheid dat jouw hypotheek wordt terugbetaald in bepaalde situaties. Als je de hypotheek niet meer kunt betalen vanwege bijvoorbeeld echtscheiding, werkloosheid, inkomensdaling, ziekte of het overlijden van uw partner, springt NHG bij.

  Het grote voordeel hiervan is dat het risico voor een bank daarbij lager wordt wat zich vertaalt in een lagere rente voor jou. Je kunt een hypotheek met NHG aanvragen als je een hypotheek afsluit voor het kopen van een woning, maar ook als je al een eigen woning hebt en deze wilt verbouwen.

  De belangrijkste voorwaarden is een maximale koopsom van €310.000,- (per 2021 is dit €325.000,-). Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek €328.600,- (per 2021 is dit €344.500,-).

   

  Starterslening

  De Starterslening is een aanvullende lening bovenop de hypotheek voor je eerste koophuis. Deze lening kan het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en de maximale hypotheek op basis van je inkomen. De eerste 3 jaar betaal je geen rente en aflossing. In ongeveer 200 gemeenten kun een Starterslening krijgen.

  Om voor de Starterslening in aanmerking te komen, zijn er wel een aantal voorwaarden:

  • Je gaat voor het eerst een woning kopen, waar je zelf (of met je partner) gaat wonen.
  • Je sluit een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie. De rentevaste periode van die lening is minimaal 10 jaar. Een van de voorwaarden van NHG is dat in 2021 de koopprijs van jouw woning niet hoger is dan €325.000 (zonder energiebesparende voorzieningen) of €344.500,- (mét energiebesparende voorzieningen). Veel gemeenten leggen de grens voor een Starterslening echter een stuk lager
  • Je mag niet te veel vermogen hebben. Het deel boven de vrijstellingsgrens in het vorige belastingjaar (in 2020 was dat €30.000,- voor alleenstaanden en €60.000,- voor partners) moet je gebruiken voor de aankoop van de woning.

  Duokoop

  Met Duokoop koop je wel het huis, en niet de grond. Daardoor passen er meer woningen in je budget en wordt een koophuis sneller haalbaar. Voor de woning sluit je een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie. Over de grond betaal je maandelijks een soort huur, canon genaamd. Je kunt de grond later alsnog aankopen. Als je meer hierover wilt weten neem dan contact met me op.

 • Verhuurd onroerend goed

  Wil je een woning of bedrijfspand kopen om te verhuren?
  Dan is een verhuur hypotheek misschien iets voor je.

  Er zijn meerdere redenen waarom je woningverhuur kunt overwegen.
  • Je wil een woning kopen voor uw (studerend) kind;
  • Je hebt overwaarde in je huidige woning waar je iets mee wilt doen;
  • Je spaargeld rendeert niet voldoende;
  • Je wil je pensioen opbouwen met onroerend goed;

  In tegenstelling tot de financiering van je eigen woning vindt de bank, eigen geld inbrengen bij een
  woningverhuur of investeringshypotheek, nog belangrijker. Banken vragen je in de meenste gevallen minimaal 30% van de getaxeerde marktwaarde van de woning in verhuurde staat, in te brengen.

  Goed om te weten
  Hieronder vind je wat handige links naar sites over hoe je bijvoorbeeld de hoogte van de huur bepaalt.
  Of een voorbeeld van een huurcontract.
  Nederlands Huurrecht
  Voorbeeld van een huurcontract
  Huurprijs berekenen

  Meer kans op een hypotheek voor woningverhuur
  Ik bied je misschien meer mogelijkheden dan je eigen bank. Dit komt omdat Kanzz onafhankelijk
  is en voor jou meerdere aanbieders met elkaar kan vergelijken.

   

Heb je een vraag, of wil je graag wat extra informatie?