Vermogensopbouw

Geef je vermogen een Kanzz

vermogensopbouw

Bepaal je doelkapitaal

Vermogensopbouw krijg je door structureel maandelijks een bedrag op te bouwen naast je spaarrekening. Je spaarrekening is bedoelt voor uitgaven binnen 3 tot 5 jaar, je vermogen voor je dromen en wensen op langere termijn.

Hoe eerder je start met het opbouwen van vermogen, hoe sneller je je einddoel hebt bereikt. Daarnaast geld hoe eerder je start hoe lager je maandelijkse investering hoeft te zijn om het zelfde bedrag te bereiken. Met behulp van een aantal handige tools laat ik je zien hoe dit werkt.

Je gaat je wensen en doelen in beeld brengen. Dit kunnen zowel grotere als kleinere doelen zijn zoals het maken van een wereldreis, studie, (vakantie) woning of F.I.R.E.. Dat laatste staat voor Financial Independence Retire Early. F.I.R.E. betekent dat je financieel onafhankelijk wordt zodat je eerder met pensioen kunt. Het goed in beeld hebben van je wensen en doelen geeft je richting en zorgt ervoor dat je beter prioriteiten kunt stellen.

We bepalen samen hoeveel geld er nodig is om je doelen te behalen. Dit noemen we het doelkapitaal. Het doelkapitaal is het bedrag wat je op einddatum nodig hebt om jouw wensen te kunnen realiseren.

Lees verder
vermogensopbouw

Werk aan je doelen

Spaargeld heb je nodig voor voorziene en onvoorziene uitgaven. De hoogte van deze buffer is mede afhankelijk van je (gezins-) situatie. Het Nibud houdt vaak 3 tot 6 netto maandsalarissen aan als goede buffer. Dit bedrag moet “gewoon” op je spaarrekening staan en moet je direct en zonder kosten beschikbaar zijn.

Het bedrag op je spaarrekening is bedoelt om voorziene en onvoorziene uitgaven te kunnen betalen voor een periode tot 3 tot 5 jaar. Je kunt hierbij denken aan het kunnen vervangen van je wasmachine of koelkast. Hierover wil je niet moeten nadenken. Dit deel van je vermogen moet direct en zonder kosten aanwezig zijn.

Ook de komende vakantie of reparatie van je auto zijn zaken waarvoor je op je spaarrekening geld achter de hand houd. Veel mensen sparen maandelijks een “vast” bedrag maar komen ook in de verleiding om met enige regelmaat weer geld terug te boeken op hun betaalrekening. Door goed inzicht te krijgen in je in- en uitgaven voorkom je dit.

Ik help om je in- en je uitgaven goed in beeld te krijgen. Door de beleggingen een structureel onderdeel te maken van je vaste lasten zorg je ervoor dat je vermogensopbouw steady door blijft gaat en niet afhankelijk is wat je aan het einde van de maand wel of niet overhoudt. Zo werk je consequent aan je doelen.

Lees verder
vermogensopbouw

Rust en vertrouwen

Je doelen zijn duidelijk en scherp, je hebt het doelkapitaal in beeld. Je gaat de regie nemen over je leven zodat je doelen worden bereikt.

Ik help je bij het bepalen van de benodigde maandelijkse inleg. Deze is afhankelijk van het rendement. We staan stil bij hoeveel risico je bereid bent te nemen om je doelen te bereiken. Ik geef je inzicht in de balans tussen inleg en rendement.

We onderzoeken of je specifieke wensen hebt omtrent je investeringen waar we rekening mee moeten houden. Als deze zaken helder zijn maken we een keuze omtrent een vermogensbeheerder.

Je weet wat je wilt nu en in de toekomst en wat er nodig is om dat te bereiken. Er is een goede balans, wat ervoor zorgt om de gemaakte veranderingen vast te houden. Dit geeft je rust en vertrouwen ook op momenten dat het even anders loopt.

Heb je een vraag, of wil je graag wat extra informatie?