Lijfrente

Vermogen als aanvulling

Inzicht in de mogelijkheden

Een potje voor later

Momenteel werk je en bestaat je inkomen uit salaris of winst uit onderneming. Maar wil je ook een potje voor later? Wat kan een lijfrente voor jou betekenen?

Je ontvangt nu maandelijks een (vast) bedrag op je privé rekening. Als je stopt met werken zal dit komen te vervallen. Heb je inzicht in wat je ontvangt als je met pensioen gaat?

Voor veel mensen geld dat dit inzicht vaak grotendeels ontbreekt. Doordat de overheid verwacht dat mensen meer zelf regelen wordt dit wel steeds belangrijker. Ik geef je inzicht zodat je later niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Pensioen bestaat vaak uit verschillende potjes. Afhankelijk van jouw situatie zijn de potjes meer of minder gevuld. Ik geef je inzicht in welke potjes er voor jou zijn en hoeveel (netto) inkomen je hieruit gaat ontvangen.

Hoe ziet je leukste leven eruit als je met pensioen gaat? Waar sta je nu? En wat zou je écht willen? Met verschillende tools geef ik je inzicht zodat je meer kunt gaan doen wat je echt wilt.

Zonder doel wordt raak schieten lastig dus hier bepalen we ze en maken we een helder plan hoe ze te bereiken.

Ik help je in de fase waarin je pensioen wil gaan opbouwen maar ook in de fase waar je met pensioen gaat en de verschillende potjes tot uitkering gaan komen.

Lees verder
Lijfrente

Pensioen opbouwen

Samen met jou ga ik kijken naar je huidige en gewenste situatie. Je gaat aan de slag met het creëren van inzicht in je huidige in- en uitgaven.

Ik leer je hoe je beter grip kunt krijgen op je uitgaven.

Daarnaast ga je aan de slag om helder te krijgen wat je dromen en wensen zijn. Als je niet weet waar je naar toe wil maakt de richting die je kiest ook niet uit. Ik zorg ervoor dat dit voor je duidelijk wordt.

Ik maak de financiële foto van de huidige situatie en geef concreet aan waar de hiaten zijn. Vanuit dit inzicht gaan we samen bepalen wat nodig is om je wensen uit te laten komen.

Lees verder
Lijfrente

Pensioen uitkeren

Je wil -binnenkort- gaan genieten van je welverdiende pensioen. Naast je pensioen heb je lijfrente opgebouwd. Je bent nu in de fase aangekomen dat je dit geld ook wil gaan gebruiken. Welke mogelijkheden zijn er en wat past het beste in jouw situatie?

Indien je meerdere lijfrentes hebt die tot uitkering komen kun je deze samenvoegen. Hierdoor ontstaat meer overzicht en geeft vaak een beter rendement.

In het verleden zijn er verschillende fiscale regelingen geweest. De mogelijkheden ie je hebt met je lijfrente kunnen hierdoor variëren. Ik zorg ervoor dat dit duidelijk wordt zodat je rekening houdend met de fiscale mogelijkheden goede keuzes kunt maken.

Ik geef je inzicht in de mogelijkheden. Meer weten? Plan hier gemakkelijk je afspraak. 

Uitleg en termen

 • AOW

  AOW staat voor Algemene Ouderdoms Wet.
  Iedereen die in Nederland woont bouwt 2% per jaar aan AOW op. Deze opbouw start 50 jaar voor aanvang van de AOW-leeftijd.

  De ingangsdatum van de AOW gerechtigde leeftijd is afhankelijk van de levensverwachting. Momenteel is de AOW leeftijd minimaal 67 jaar en 3 maanden.

 • Pensioenfonds

  Ben je in loondienst dan is de kans groot dat je werkgever pensioen voor je opbouwt. De hoogte van de opbouw en de eigen bijdrage hieraan is per sector en CAO verschillend.

  Als je van werkgever veranderd kun je je pensioenpotje laten overdragen naar het nieuwe pensioenfonds (waarde overdracht). Informatie over wat je tot nu toe hebt opgebouwd vind je onder andere op www.mijnpensioenoverzicht.nl

  Door in te loggen met je Digi-D krijg je een eerste inzicht.

 • Lijfrente of Vermogen

  Als je geen pensioen opbouwt via je werkgever of je bent zelfstandig ondernemer dan moet je je pensioen zelf regelen. Dit kun je onder andere doen in de vorm van een lijfrente.

  Het belangrijkste voordeel is dat de inleg in een lijfrente fiscaal aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Daar staat tegenover dat de uitkeringen belast zijn.

 • Bedrijf verkopen

  Als je ondernemer bent kan het natuurlijk zo zijn dat je voor je pensioen je bedrijf gaat verkopen. Afhankelijk van de waarde van je bedrijf op dat moment kun je hier een aardig vermogen aan overhouden. Maar wat als tegen de tijd dat jij met pensioen gaat je bedrijf geen waarde meer heeft. Bijvoorbeeld; je had in 1960 een bedrijf wat typemachines verkocht en 40 jaar later ga je je bedrijf verkopen.

 • Erfenis

  Als je met een grote mate van zekerheid kunt stellen dat je in de toekomst nog een aanzienlijke erfenis gaat ontvangen dan mag je hier in je planning natuurlijk rekening mee houden.

  Het kan natuurlijk wel zo zijn dat mensen veel ouder worden en dat een erfenis pas wordt ontvangen op het moment dat je zelf al 70-plus bent.

Heb je een vraag, of wil je graag wat extra informatie?