Lijfrente

Vermogen als aanvulling

Inzicht in de mogelijkheden

Een potje voor later

Momenteel werk je en bestaat je inkomen uit salaris of winst uit onderneming. Maar wil je ook een potje voor later? Wat kan een lijfrente voor jou betekenen?

Je ontvangt nu maandelijks een (vast) bedrag op je privé rekening. Als je stopt met werken zal dit komen te vervallen. Heb je inzicht in wat je ontvangt als je met pensioen gaat?

Voor veel mensen geld dat dit inzicht vaak grotendeels ontbreekt. Doordat de overheid verwacht dat mensen meer zelf regelen wordt dit wel steeds belangrijker. Ik geef je inzicht zodat je later niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Pensioen bestaat vaak uit verschillende potjes. Afhankelijk van jouw situatie zijn de potjes meer of minder gevuld. Ik geef je inzicht in welke potjes er voor jou zijn en hoeveel (netto) inkomen je hieruit gaat ontvangen.

Hoe ziet je leukste leven eruit als je met pensioen gaat? Waar sta je nu? En wat zou je écht willen? Met verschillende tools geef ik je inzicht zodat je meer kunt gaan doen wat je echt wilt.

Zonder doel wordt raak schieten lastig dus hier bepalen we ze en maken we een helder plan hoe ze te bereiken.

Ik help je in de fase waarin je pensioen wil gaan opbouwen maar ook in de fase waar je met pensioen gaat en de verschillende potjes tot uitkering gaan komen.

Lees verder
Lijfrente

Pensioen opbouwen

Samen met jou ga ik kijken naar je huidige en gewenste situatie. Je gaat aan de slag met het creëren van inzicht in je huidige in- en uitgaven.

Ik leer je hoe je beter grip kunt krijgen op je uitgaven.

Daarnaast ga je aan de slag om helder te krijgen wat je dromen en wensen zijn. Als je niet weet waar je naar toe wil maakt de richting die je kiest ook niet uit. Ik zorg ervoor dat dit voor je duidelijk wordt.

Ik maak de financiële foto van de huidige situatie en geef concreet aan waar de hiaten zijn. Vanuit dit inzicht gaan we samen bepalen wat nodig is om je wensen uit te laten komen.

Lees verder
Lijfrente

Pensioen uitkeren

Je wil -binnenkort- gaan genieten van je welverdiende pensioen. Naast je pensioen heb je lijfrente opgebouwd. Je bent nu in de fase aangekomen dat je dit geld ook wil gaan gebruiken. Welke mogelijkheden zijn er en wat past het beste in jouw situatie?

Indien je meerdere lijfrentes hebt die tot uitkering komen kun je deze samenvoegen. Hierdoor ontstaat meer overzicht en geeft vaak een beter rendement.

In het verleden zijn er verschillende fiscale regelingen geweest. De mogelijkheden ie je hebt met je lijfrente kunnen hierdoor variëren. Ik zorg ervoor dat dit duidelijk wordt zodat je rekening houdend met de fiscale mogelijkheden goede keuzes kunt maken.

Ik geef je inzicht in de mogelijkheden. Meer weten? Plan hier gemakkelijk je afspraak. 

Uitleg en termen

Heb je een vraag, of wil je graag wat extra informatie?