Vermogensplanning

Wat zijn je wensen en dromen? Hoe ga je vermogen opbouwen om dit te realiseren?

vermogensplanning - Kanzz

Stap voor stap opbouwen

Om je wensen en dromen in de toekomst waar te kunnen maken heb je geld nodig. Het is daarom belangrijk om je dromen en wensen echt goed helder te hebben. Zorg ervoor dat je jezelf hierbij niet te veel beperkt. Laat je dromen maar groot zijn.

Vermogen opbouwen begint bij iedereen met de eerste honderd euro. Vervolgens moet je bereid zijn om er structureel mee bezig te willen zijn. Keuzes te maken en vermogensopbouw tot je vaste lasten te willen laten behoren. Hier kan ik je hierbij helpen.

Starten met vermogensbouw
Je hebt een buffer voor (on) voorziene uitgaven en wilt doelgericht gaan werken om je doelen en wensen op langere termijn te gaan realiseren. Je wil maandelijks een bepaald bedrag voor die doelen en wensen gaan investeren.

Je hebt al reeds een vermogen
Je geld staat nu op een spaarrekening en levert al jaren erg weinig rendement op. Door inflatie en belasting wordt je vermogen eigenlijk steeds minder. Ik ga je helpen om een beter rendement te behalen met een voor jou verantwoord risico. Hierdoor ga jij je doelen behalen of zelf overtreffen. Dit geeft financiële en emotionele rust.

Is je doel pensioenopbouw?
Je werkt hard en verdiend goed, maar je hebt eigenlijk nog nooit echt goed stilgestaan bij je inkomen in de verdere toekomst. Je hebt geen inzicht in je pensioen opbouw of hoeveel geld je nodig hebt voor een onbezorgde oude dag. Ik ga je hierbij helpen. Samen kijken we naar de beste oplossing die zowel nu als in de toekomst het voordeligste is.

Veel vragen! Samen maken we een plan hoe we je vermogen het beste kunnen laten groeien.

Lees verder
vermogensplanning

Sparen en beleggen

Sparen voelt misschien wel heel veilig, maar met de huidige lage spaarrente in combinatie met inflatie en belasting is de kans groot dat je te weinig rendement behaald. Je behaalt met sparen je doelen niet. Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Tijd voor verandering.

Er wordt heel veel tijd en energie besteed aan de vraag waarin zou je moeten beleggen. Mooie verhalen over de beste aandelen en buitenkansjes in crypto’s. Dagelijks duiden analisten van banken en vermogensbeheerders op radio en televisie de markt. Voor jou als belegger is het maar de vraag wat de waarde van al deze informatie is. Wat is de invloed van het nieuws van vandaag op de markt? De krant van vandaag wordt morgen gebruikt als verpakking voor vis. Kunnen we de gehele markt wel goed overzien? Of vissen we alleen in de vijver die we kennen?

Het is daarom niet de vraag waarin je gaat beleggen maar óf je gaat beleggen en waarom je gaat beleggen. Deze basis keuze bepaald namelijk ook voor het allergrootste deel je risico én je rendement. Zonder te gaan beleggen is het meestal onmogelijk om je doelen te behalen.

Verandering begint met het besluit niet meer te willen blijven waar je nu bent.

Ik ga je helpen en de tools aanreiken om je te laten zien welk vermogen je nodig hebt en wat je daarvoor moet doen. Je maakt verantwoorde keuzes omtrent rendement en risico zodat je doelgericht kunt starten. Doordat we frequent je vermogen blijven monitoren zorg je ervoor dat je doel wordt bereikt. Dit zorgt ervoor dat je met vertrouwen naar de toekomst gaat kijken. Je leeft je leven met meer financiële rust.

Lees verder
vermogensplanning - Dromen en Wensen

Aan de slag!

Je weet dat je je dromen en wensen niet gaat behalen door te blijven sparen. Je gaat aan de slag. Je gaat de regie pakken over je leven en ervoor zorgen dat je dromen uitkomen.

Door mijn jarenlange ervaring weet ik als geen ander tegen welke hobbels mensen aanlopen bij het starten met beleggen. Ik ga je inzicht geven zodat je weet welke wensen en doelen je hebt en hoeveel geld je hiervoor nodig hebt. Ik ga je helpen te bepalen hoeveel risico is nodig om je wensen en doelen te kunnen betalen.

Ik ga je de tools geven om te kunnen bepalen hoeveel rendement moeten de beleggingen opleveren om het eindkapitaal te kunnen behalen. Vervolgens maken we samen de keuze of je bereid bent het risico wat daarbij hoort ook te willen nemen.

Ben je bereid risico te nemen om je einddoel te behalen?
Aan het einde van dit traject weet je dat jouw wensen te realiseren zijn. Dit geeft je financiële rust.

Geef je dromen een Kanzz en plan hier gemakkelijk je afspraak. 

 

Stappenplan

Doel

Samen bepalen we waarvoor je vermogen op wil gaan bouwen en hoeveel. Hoe belangrijk is het voor jou dat je dit doel haalt? Ben je bereid voor deze mooie dromen en wensen risico te nemen zodat je je doelen behaalt?

Horizon

Wanneer wil jij je doelen hebben bereikt en is dit realistisch? Hoe eerder je start hoe langer de inleg is die nodig is om je doelen te bereiken, maar ook meer tijd er is hoe meer risico je verantwoordt kunt lopen.

Risicoprofiel

We bepalen samen welk risicoprofiel past bij je doel, horizon en jouw persoonlijk risico beleving. We staan stil bij doelrisico versus beleggingsrisico en de relatie hiertussen. Zo kom je tot een weloverwogen en verantwoord risicoprofiel.

Persoonlijk Advies

Naar aanleiding van je doel, horizon en het risicoprofiel geef ik je een persoonlijk advies. Beleggen kun je op verschillende manieren en bij verschillende vermogensbeheerder. Wat past er bij jou?

Aan de slag

Als je het plan ziet zitten en we alle keuzes hebben gemaakt vraag ik de bijbehorende producten aan en nemen we die samen door.

Zet de eerste stap naar vermogensopbouw!

 • Inflatie

  Inflatie meet de algemene toename van de prijs van goederen en diensten. Simpel gezegd betekent dat: hoeveel duurder is je kopje koffie, spijkerbroek of tankbeurt ten opzichte van een jaar geleden? Hoe sterker de prijsstijging, hoe hoger de inflatie.

  Minder waard
  We noemen dit ook geldontwaarding, omdat je met je geld minder kunt kopen. Je geld wordt dus minder waard. Het doel van de Europese Centrale Bank (ECB) is om de inflatie op 2% te houden. Dit betekent dat elk jaar alles een beetje duurder wordt. Voor de meeste mensen is een prijstoename van 5 cent op een kopje koffie niet zo erg. Het wordt pas vervelend als je dit kopje koffie over 10, 20 of 30 jaar wilt kopen. Dan betekent een inflatie van 2% wel degelijk een forse afname van je koopkracht. Je koopt aanmerkelijk minder met hetzelfde geld.

  Grafiek1blog

  Inflatie wordt daarom ook wel de sluipmoordenaar van je kapitaal genoemd. Je hebt nauwelijks door dat het minder wordt. Dit komt door twee dingen. Allereerst omdat je geld zichtbaar hetzelfde blijft. Je hoeft de inflatie tenslotte niet te betalen of af te dragen. Ten tweede merk je het niet snel in je uitgaven. Elk jaar een klein beetje minder valt niet op. Maar na 30 jaar tijd ga je wel richting een halvering van je vermogen.

  Is inflatie erg?
  Centrale banken vinden van niet. Dit komt omdat het tegenovergestelde een stuk vervelender is. Dat is deflatie. Dit houdt in dat je kopje koffie elk jaar goedkoper wordt. Goed nieuws toch? Dat zou je eigenlijk willen zeggen, maar het betekent ook dat je uitgaven gaat uitstellen. Want als je nog even wacht is je nieuwe auto namelijk weer een stuk goedkoper. Omdat producenten toch willen verkopen, maken ze de prijzen nóg lager en zo ontstaat een spiraal die lastig te stoppen is. Daarnaast is het voor de economie desastreus. Inflatie van zo’n 2% wordt dus als gezond gezien voor de economie. Maar als de inflatie een stuk hoger ligt, dan zorgt dat weer voor een andere spiraal: de loonprijsspiraal. Door de oplopende prijzen verwacht je een compensatie van je salaris en de hoge salarissen zorgen voor hogere prijzen.

  Wat te doen?
  Het belangrijkste is: je realiseren dat je geld elk jaar een beetje bederft. Een stukje van je geld dat je nu hebt kun je over een jaar niet meer gebruiken. Als je het geld in de toekomst nodig hebt, moet je dus zorgen dat het in stand blijft of misschien zelfs groeit. Vaak is sparen dan niet voldoende en is meer risico nodig. Beleggen is vaak een belangrijke oplossing voor de meeste mensen om hun vermogen niet te veel te laten krimpen.

  Ik help je als adviseur bij het maken van de juiste keuzes. Iedereen heeft een eigen persoonlijke financiële situatie en daar hoort advies op maat bij.

 • Exponentiële groei

  Het is tijd om vermogen op te bouwen! Dit kan op verschillende manieren; sparen of beleggen. Of allebei. En natuurlijk is het slim om zo snel mogelijk te beginnen! Dit heeft alles te maken met wat Einstein het achtste wereldwonder noemde; rente-op-rente effect.

  Hoe werkt het?
  Tegenwoordig kennen we dit effect ook door de Reproductiefactor van het coronavirus, de ‘R’. Hoe hoger de ‘R’ is, hoe sneller het aantal besmettingen toeneemt.

  Deze ‘R’ bestaat ook op jouw spaarrekening en bij beleggen. De ‘R’ van rendement. Hoe eerder je begint met sparen of beleggen, hoe langer je profiteert van een hoge(re) ‘R’. Het is een soort sneeuwbaleffect. Ik zal dit effect uitleggen aan de hand van een voorbeeld:

  Stel, je belegt €5.000,-. Je belegt dit 20 jaar en elk jaar heb je 8% rente. Dan heb je:

  • In jaar 1: 8% rente over €5.000,- = €5.400,-
  • In jaar 2: 8% rente over €5.400,- = €5.832,-
  • In jaar 3: 8% rente over €5.832,- = €6.298,56
  • In jaar 20: 8% rente over €21.578,51 = €23.304,79

  Je begon met €5.000,- en eindigt na 20 jaar beleggen met €23.304,79. Het rendement heeft zijn werk gedaan.

  LET OP! Dit is een voorbeeld.

 • Doel

  Als je duidelijk hebt waarvoor je vermogen op wil bouwen, houd je je gemakkelijker aan je doel. Er zijn maar weinig mensen die geld opnemen uit hun pensioenbeleggingen om daarvan op vakantie te gaan. Ook de studiepot van de kinderen wordt vrijwel onberoerd gelaten voor een nieuwe PlayStation of winterjas. Wellicht herken je een zo’n situatie en weet je dat het onverantwoord is om je pensioen op het spel te zetten of de studie van de kinderen in de weg te zitten.

  Beleggen zonder doel is als een cappuccino zonder melk!

  Het mooie hiervan is dat daardoor je beleggingsrendement toeneemt. Je respecteert de lange termijn, handelt rationeler en neemt verantwoorde risico’s met je geld. Zo wordt beleggen zinvol.

  Mijn dienstverlening is erop gericht om jouw doelen inzichtelijk te maken en te zorgen dat je jouw geld op de juiste manier inzet, zodat je met plezier en rust kunt leven. Financiële rust is je emotionele rust.

 • Spaardeposito

  Zijn spaardeposito’s de oplossing in tijden van lage rente?
  Als de risico’s van beleggen niet bij je passen, kan geld vastzetten helpen om in tijden van lage rente toch een redelijk rendement over je vermogen te maken. Dat kan bijvoorbeeld in een spaardeposito.

  Veilig en toch meer rendement
  Een spaardeposito is een veilige manier van sparen waarmee het vermogen beter rendeert dan bij direct opneembaar sparen. De bank heeft namelijk de zekerheid dat jouw geld langere tijd op de rekening blijft staan. Daardoor krijg je een hogere rente.

  Depositogarantiestelsel
  Spaardeposito’s vallen bovendien onder het depositogarantiestelsel. Dat betekent dat de Nederlandse Staat garant staat voor bedragen tot €100.000,-. Jouw bank moet dan wel onder het stelsel vallen. Dat geldt ook voor het spaarproduct dat je afsluit.

  Let op! Geld vastzetten betekent ook echt vastzetten.
  Wil je het geld toch eerder opnemen dan is afgesproken, dan moet je een boete betalen.

  Hoeveel?
  Omdat je geld vast zit, is het zaak dat je eerst bepaalt welk bedrag je voor langere tijd kunt missen. Breng daarom niet al het vrije vermogen in een deposito onder, maar laat een deel van het geld op een vrij opneembare spaarrekening staan. Dat kan nodig zijn voor grotere aankopen of onverwachte uitgaven.

  Hoe lang?
  Kijk daarna naar je spaardoel. Spaar je voor een luxe vakantie of wil je over enkele jaren een wereldreis maken? Is het geld bedoeld voor een nieuwe auto of spaar je voor het studiefonds van de kinderen? Het antwoord op die vraag bepaalt of je het geld vastzet voor bijvoorbeeld zes maanden, vijf jaar of twintig jaar.

  In het algemeen geldt: hoe langer de termijn van vastzetten, des te hoger de rente. Let wel, die rente blijft gelijk tijdens de hele looptijd, ook als de reguliere spaarrente stijgt. En heb je het geld tussentijds toch nodig? Dan betaal je een boete die ten koste gaat van het rendement.

  Waar moet u op letten?
  Als je aanbieders gaat vergelijken, zul je merken dat de voorwaarden van spaardeposito’s sterk van elkaar kunnen verschillen. Let bijvoorbeeld op:

  • de hoogte van de rente of de minimale termijn voor het hoogste rendement (bij depositovormen met rente die tijdens de looptijd stijgt)
  • de looptijd van de deposito
  • de minimale eerste inleg
  • de mogelijkheid om bij te storten
  • de hoogte van de boete als je tussentijds geld wilt opnemen.

  Voorwaarden bij overlijden
  Sommige deposito’s vallen niet vrij na overlijden. Dat kan vervelend uitpakken als jouw erfgenamen erfbelasting moeten betalen, maar niet bij het geld kunnen.

  Spaarrekening?
  Twijfel je eraan of geld vastzetten voor jou de beste keuze is? Wil je altijd jouw geld zonder boete kunnen opnemen? Vergelijk dan de rente van andere spaarrekeningen en aanbieders met jouw huidige voorwaarden. Vaak is er een flink verschil in de hoogste en laagste rente die op de markt verkrijgbaar is.

Heb je een vraag, of wil je graag wat extra informatie?